Johan Cruijff in 2014 bij een jeugdwedstrijd tussen Ajax en Barcelona
NOS Voetbal

Oranje doet bij Cruijff 'pijn aan de ogen'

Johan Cruijff is niet bepaald te spreken over het optreden van het Nederlands elftal zaterdag in het EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1). "Na de eredivisie, Champions League en Europa League is het nu ook duidelijk waar we met het Nederlands elftal staan", schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

"Overal raakt onze rol uitgespeeld en ik vraag me af wanneer er eindelijk wat meer bellen gaan rinkelen. Want ook Oranje was tegen Turkije niet om aan te zien."

De gekste dingen

Cruijff keek met verbazing naar wat er op het veld gebeurde. "Ik zag de gekste dingen. Zo mag een spits een voorzet nooit voor zich langs laten gaan. Omdat zijn spel daar helemaal op gefocust moet zijn. Toch zag ik het vier keer gebeuren."

Volgens Cruijff maken de prestaties in de eredivisie, Europa en van Oranje duidelijk dat de huidige koers nergens toe leidt. "De oorzaak ligt bij de opleiding, bij de trainers of bij de opleiders van de trainers. Of misschien wel alle drie. Er moet in ieder geval iets heel snel op de schop. Want dit voetbal doet pijn aan je ogen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl