NOS Nieuws

Problemen door onstuimig weer

Regen en wind; auto in de sloot

Harde wind heeft op verschillende plaatsen in het land tot overlast geleid. Bomen en steigers waaiden om en auto's raakten van de weg. De problemen namen voor zover bekend nergens ernstige vormen aan.

Op de N33 bij het Drentse Gieterveen belandde een auto in een sloot. Vermoedelijk raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt door de regen en de wind. De bestuurder raakte gewond.

In Vlissingen waaide een gevel van een garagebox af. Daarbij raakte niemand gewond.

In het hele land heeft het KNMI code geel afgekondigd vanwege zware windstoten. Er werd gewaarschuwd voor windstoten van 80 tot 120 km/uur in het westen en zuiden van het land.

In Rotterdam raakten twee vrouwen gewond toen zij werden opgetild door de wind. Op de Wilhelminakade werden fietsers en voetgangers gewaarschuwd door stadstoezicht.

Op Schiphol is een deel van de vluchten vertraagd door het slechte weer. Tussen Rotterdam Centraal en Breda rijden minder treinen. Verschillende wedstrijden in het amateurvoetbal zijn afgelast.

In de Belgische semi-klassieker Gent-Wevelgem hadden de wielrenners ook veel last van het slechte weer. Door de rukwinden kwamen meerdere renners in greppels terecht. De Belg Steegmans werd zelfs een sloot in geblazen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl