NOS NieuwsAangepast

21 miljoen euro extra voor Syrische vluchtelingen

  • NOS / Sander van Hoorn
    Minister Ploumen met de Amsterdamse fietsen
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
    Minister Ploumen heeft fietsen meegenomen naar vluchtelingenkamp
  • ANP
    Minister Ploumen deelt fietsen uit

Minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking stelt 21 miljoen euro extra beschikbaar voor de opvang van Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten. Het merendeel gaat naar de ontheemden in Syrië en omringende landen.

Zo'n 20 procent van het bedrag is bestemd voor lokale gemeenschappen in de directe omgeving van de kampen. Ploumen kondigde het bedrag aan in het vluchtelingenkamp Al Za'atari in Jordanië.

In Al Za'atari wonen zo'n 80.000 vluchtelingen uit Syrië. Ploumen sprak er met vluchtelingen en bekeek op welke manier Nederland de Syriërs kan helpen.

Fietsen

De Nederlandse delegatie had een lading Amsterdamse weesfietsen meegenomen om uit te delen in het kamp. Verder sprak de minister er met mensen die een eigen bedrijfje willen opzetten. Zij krijgen hulp om dat bedrijf te starten. Ook voerde ze gesprekken met burgemeesters van Jordaanse steden die veel vluchtelingen opvangen en praatte ze met VN-hulpverleners.

Het bezoek aan Al Za'atari was het eerste deel van een vierdaags bezoek aan de Arabische regio. Morgen is Ploumen in de Verenigde Arabische Emiraten voor een handelsmissie. Daarna gaat ze nog naar Koeweit en Oman.

Het is de derde keer in twee jaar tijd dat minister Ploumen in Jordanië is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl