NOS Nieuws

Uitvaart oud-premier Singapore in stromende regen

  • Uitvaart Lee Kuan Yew in stromende regen
  • Uitvaart Lee Kuan Yew in Singapore
  • Duizenden toeschouwers langs route begrafenisstoet

In Singapore is onder grote belangstelling de uitvaart gehouden van oud-premier Lee Kuan Yew. Hij werd na een herdenkingsdienst in besloten kring gecremeerd.

Tienduizenden mensen stonden langs de route om een glimp op te vangen van de begrafenisstoet. Omdat het zo regende lag de kist van Lee Kuan Yew onder glas.

Lee Kuan Yew overleed maandag op 91-jarige leeftijd. Hij was premier van Singapore van 1959 tot 1990. Hij wordt door veel mensen gezien als de 'vader des vaderlands' en als de man die de stadstaat tot grote economische bloei heeft gebracht.

Singapore was een Britse kolonie. Na een periode van zelfbestuur werd het gebied in 1965 onafhankelijk.

Clinton en Kissinger

Namens de Verenigde Staten woonden oud-president Bill Clinton en de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Kissinger de plechtigheid bij.

Verder waren de Indiase premier Narendra Modi, de Indonesische president Joko Widodo, premier Shinzo Abe van Japan, de Australische premier Tony Abbott en de leider van het Britse Lagerhuis, William Hague, naar Singapore afgereisd om afscheid te nemen van Lee Kuan Yew.

De afgelopen dagen lag Lee Kuan Yew opgebaard in het parlement van Singapore. Daar hebben meer dan een half miljoen mensen, dat is ruim 10 procent van de bevolking, afscheid genomen van hun vroegere leider.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl