Alleen overwinning telt voor Oranje

Guus Hiddink ANP

Slechts zes punten uit de eerste vier kwalificatiewedstrijden. Verloren van Tsjechië en IJsland. En dus telt zaterdagavond (20.45 uur) voor het Nederlands elftal alleen de winst in het thuisduel met Turkije. Oranje is er alles aan gelegen de achterstand in poule A van het kwalificatietoernooi voor het EK over anderhalf jaar in Frankrijk niet nog verder te laten oplopen.

Oranje heeft al zes punten minder dan koploper Tsjechië. IJsland heeft drie punten meer dan de nummer drie van het laatste WK. Turkije is nog slechter dan Nederland aan het kwalificatietoernooi begonnen, maar bij een zege in de uitverkochte Arena passeert ook dat land Oranje op de ranglijst.

Gemis

Hiddink moet het tegen Turkije stellen zonder de geblesseerde Arjen Robben, Robin van Persie en Ron Vlaar. "Dat is een gemis", beseft hij. "Daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar we gaan er alles aan doen om te winnen. We gaan ook winnen", aldus de bondscoach, die al heeft aangekondigd zijn lot niet te zullen verbinden aan de uitslag van de ontmoeting met de Turken.

De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije wordt vanaf 20.00 uur rechtstreeks uitgezonden op NPO 1, Radio 1 en NOS.nl.

STER Reclame