Een ABN Amro-filiaal in Amsterdam.
NOS Nieuws

ABN Amro houdt vast aan salarisverhoging top

De raad van commissarissen van ABN Amro is niet van plan terug te komen van het besluit om de bestuursleden 100.000 euro salarisverhoging te geven. Het nieuws over de verhoging maakte de afgelopen week een golf van negatieve reacties los, ook van de eigen medewerkers.

Eén en ander blijkt uit een intern memo dat in handen is van RTLZ. Een woordvoerder van ABN Amro bevestigt dat het om een echte mail gaat, die blijkbaar naar RTL is gelekt door een ABN-medewerker.

De raad van commissarissen verdedigt zich vandaag in de memo aan eigen medewerkers, die geschreven is na het besluit van minister Dijsselbloem om de beursgang van ABN Amro uit te stellen.

"De beloning van de leden van de Raad van Bestuur is gepast en redelijk in vergelijking met andere banken en andere vergelijkbare bedrijven. Per saldo zijn de bestuurders nu teruggegaan naar een totale beloning van 708.000 euro", schrijft voorzitter Rik van Slingelandt namens de raad. Doordat ABN Amro de afgelopen jaren een versobering van het beloningsbeleid heeft ingezet, is het totale salaris niet 912.000 euro geworden, zoals eerder de afspraak was.

Gemaakte afspraken

De commissarissen vinden het, zo schrijven ze in het memo, belangrijk dat gemaakte afspraken nagekomen worden.

"De Raad van Bestuur heeft twee jaar lang afgezien van de verhoging die hen toekwam vanwege onder meer het negatieve sentiment. Dat vinden wij niet langer acceptabel. De huidige Raad van Bestuur is pas na de nationalisatie aangetrokken. Zij zijn in 2009 begonnen aan een belangrijke taak: de opbouw van een nieuwe, stabiele bank. Wij waarderen de Raad van Bestuur omdat ABN Amro naar volle tevredenheid weer op de rails heeft gezet."

Compensatie

Het memo vervolgt met: "Ons inziens is het niet verantwoord om medewerkers, van hoog tot laag, twee jaar na het tekenen van het arbeidscontract zonder aanwijsbare reden, terwijl zij de gestelde doelen behalen, een derde van het inkomen af te nemen. Daarom hebben we gekozen voor een gedeeltelijke compensatie conform de wet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl