Minister Bussemaker gaat over twee weken in debat met studenten en docenten van de UvA
NOS Nieuws

'Het draait toch weer om de eigen studiepuntjes'

Minister Bussemaker heeft geen goed woord over voor actievoerende studenten in Amsterdam die compensatie hebben gevraagd voor de periode dat ze het Maagdenhuis bezet houden. De studenten willen studiepunten, omdat zij een maand lang niets aan hun studie hebben kunnen doen.

Bussemaker zegt dat het iets is tussen de studenten en het bestuur van de Universiteit van Amsterdam. "Maar wat mij wel opvalt is dat het bij deze studenten, die zo enorm demonstreren tegen het rendementsdenken, nu toch weer over hun eigen studiepuntjes gaat."

Beroepsdemonstranten

Het lijkt er volgens de minister op dat dit groepje actievoerders met de mond belijdt dat er minder rendementsdenken moet komen, "maar dat ze dat voor zichzelf toch anders zien". Ze wijst erop dat studenten voor allerlei andere dingen die studenten doen, zoals vrijwilligerswerk of mantelzorg, ook geen studiepunten krijgen. "En dat is allemaal ook heel, heel belangrijk."

De minister heeft gehoord dat het overgebleven groepje actievoerders in het Maagdenhuis niet alleen uit studenten bestaat, maar vooral uit 'beroepsdemonstranten'. Ze doet binnenkort mee aan een debatmarathon op de UvA en hoopt daar zoveel mogelijk opvattingen te horen over het rendementsdenken en de medezeggenschap. "Maar wel van studenten en docenten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl