NOS Nieuwsโ€ขโ€ขAangepast

Treinverkeer blijft ook vannacht beperkt

Het treinverkeer in Noord-Holland blijft de rest van de avond en vannacht beperkt. Er vallen nog veel treinen uit. Vooral van en naar Amsterdam en Schiphol is er nauwelijks treinverkeer. De NS waarschuwt dat reizigers rekening moeten houden met extra overstappen en langere reistijden. Wel zegt de NS toe dat iedereen vanavond op zijn bestemming zal komen, met de trein of met aanvullend vervoer.

Het spoorbedrijf liet na de grote stroomstoring van eerder vandaag weten dat er pas weer treinen zouden rijden als de stroomvoorziening weer stabiel was. Dat was rond 16.30 uur het geval.

Vanochtend werden duizenden treinreizigers de dupe van de stroomstoring in een hoogspanningsstation van netbeheerder Tennet in Diemen.

De NS moest veel passagiers bevrijden uit vastgelopen treinen. Op het hoogtepunt van de storing zaten reizigers van zo'n twintig treinen opgesloten.

Chaos

De sporen van het Centraal Station in Amsterdam stonden tot laat in de middag vol treinen die niet konden vertrekken. Duizenden reizigers waren gestrand. Ze zitten op trappen en bankjes te wachten, twitterde NOS-verslaggever Jeroen de Jager aan het eind van de ochtend vanaf Amsterdam CS. "De chaos neemt langzaam toe. Het gaat uren duren, zeggen de gele hesjes."

Reizigers op Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal met bestemming Schiphol die een vlucht moesten halen, kregen zo lang de storing duurde alternatief vervoer aangeboden. Er waren speciale balies geopend.

Maximaal aantal bussen

Reizigers kunnen zich nog steeds laten informeren via de mobiele app van de spoorwegen. De NS heeft bussen ingezet, maar omdat er voor een volle intercity alleen al 20 bussen nodig zijn, is er volgens een woordvoerder nooit genoeg capaciteit om alle reizigers te vervoeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl