In grote delen van Noord-Holland is de stroom uitgevallen als gevolg van een defect in het hoogspanningsnet. Het probleem zit in een hoogspanningsstation van Tennet in Diemen. Daar waren werkzaamheden aan de gang. Wanneer het probleem is verholpen is nog onduidelijk. Eerst moet worden vastgesteld wat er is gebeurd en hoe groot de schade is. Er is geen explosie geweest, laat Tennet weten. 

Er komen meldingen over stroomuitval op Schiphol, in Amsterdam en het Gooi. Ook in Flevoland, onder meer in Almere, zijn er problemen. Schiphol meldt dat het vluchtschema normaal wordt afgewerkt, de luchthaven draait op noodstroom. De roltrappen en bagagebanden staan evenwel stil, wordt Twitter gemeld. 

Ziekenhuizen in Amsterdam draaien op noodstroom.  Ook het treinverkeer heeft last van de stroomstoring, veel treinen zijn uitgevallen. Ook zitten passagiers vast in treinen omdat de deuren niet meer geopend kunnen worden. 

Vast in de lift

De brandweer krijgt veel meldingen van mensen die vastzitten in de lift. In het getroffen gebied is ook het mobiele telefoonverkeer gestoord evenals het elektronische betalingsverkeer.  

In Amsterdam staan alle trams en metro's stil. Ook daar kunnen mensen er niet meer uit. Ook zijn in de hoofdstad alle stoplichten uitgevallen.

Op het mediapark in Hilversum zijn radio, televisie en internet overgeschakeld op noodstroom. 

NS-kaart waar de storing is NS

STER reclame