Ibrahim Afellay
NOS Voetbal

Afellay lonkt naar nieuw avontuur

Ibrahim Afellay lonkt naar een nieuwe club. De aanvallende middenvelder die momenteel door FC Barcelona verhuurd wordt aan Olympiakos, weet dat zijn aflopende contract bij de Spaanse topclub niet verlengd zal worden.

"Klopt. Ik ben binnenkort vrij om te gaan en staan waar ik wil", constateert Afellay vanuit Noordwijk, waar hij zich met Oranje voorbereidt op het EK-kwalificatieduel van zaterdag met Turkije.

Niet dat Afellay de laatste tijd nog geassocieerd wordt met Camp Nou. De laatste keer dat hij in dat theater actief was, was op 29 januari 2014 in de bekerwedstrijd tegen Levante. Het was zijn eerste en gelijk enige optreden vorig seizoen.

Na winterstop alles gespeeld

Dit seizoen speelt hij zijn wedstrijden voor Olympiakos in Griekenland. Hoewel, speelt? "Ja, ik kwam er zondag tegen Kerkyra pas na rust in. Daar is voor gekozen, om te rouleren. Maar na de winterstop heb ik wel bijna alles gespeeld. En ik ben fit", prijst Afellay zichzelf aan.

Naar welke club hij zal gaan, weet hij nog niet. "Daar is mijn zaakwaarnemer meer mee bezig. Het is maart, dus ik ben daar nog niet mee bezig."

Afellay maakt aardig wat mee in de Griekse Super League. "Gestaakte wedstrijden, supporters op het veld, competitie die wordt stilgelegd", somt de 29-jarige middenvelder op. "Dat zijn dingen die je als normale Nederlander niet gewend bent. Het is een hele ervaring voor mij."

Ondertussen stevent Olympiakos wel af op de titel. De club staat bovenaan met negen punten voorsprong op Panathinaikos. "Het moet gek lopen, willen we niet kampioen worden."

"PSV is fantastische club"

Over een eventueel langer verblijf in Griekenland rept Afellay niet. Hij gaat wel in op de vraag of een terugkeer bij PSV mogelijk is. "Speculaties zijn er altijd. PSV is altijd een fantastische club geweest. Fantastische supporters. Dat zal ook wel een optie zijn, of worden. Maar we zitten pas in maart", herhaalt Afellay.

En of hij tegen Turkije speelt? "Dat gaan we zaterdag zien. Er is wel concurrentie, maar dat is goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl