Het podium van Dwars door Vlaanderen met vanaf links Edward Theuns (3de), Jelle Wallays (1ste) en Dylan van Baarle (3de)
NOS Wielrennen

Van Baarle: overnemen? ík ben niet de wereldkampioen!

Dylan van Baarle was dicht bij een Nederlandse zege, maar moest net als Michal Kwiatkowski zijn meerdere erkennen in het ploegenspel Topsport Vlaanderen. Na afloop reageerde de Poolse wereldkampioen geagiteerd. Van Baarle: "Hij wilde dat ik zou overnemen in achtervolging op Wallays, maar ja, ik ben niet de wereldkampioen. Ik gokte erop dat hij het dicht ging rijden. Helaas gokte hij ook een beetje op mij."

Op de Nokereberg, de laatste helling voor de finish in Waregem, had Van Baarle het kunnen proberen. "Ik twijfelde omdat de achtervolgers best kort achter ons zaten. Als ik ga, dan is misschien de samenwerking verstoord. Ik gokte daarom op de sprint."

Daarin was Van Baarle geen favoriet. "Ik kan wel een sprintje rijden, maar Theuns en Kwiatkowski zijn ook niet de minste sprinters. Ik zat wel een beetje te rekenen. Uiteindelijk een derde plek, dat is niet slecht."

Bevestiging

De 22-jarige Voorburger in Amerikaanse dienst verraste vorig jaar met de eindzege in de Ronde van Groot-Brittannië. Daarin klopte hij onder anderen Bradley Wiggins én Kwiatkowski. "Nu heb ik wel bevestigd dat het geen eendagsschot was in Engeland."

De podiumplaats in Dwars door Vlaanderen was door de loodzware omstandigheden nog verdienstelijker. Het regende valpartijen en uitvallers. "In het begin was het superkoud. Toen de kopgroep weg was op de Nieuwe Kwaremont begon ik alles uit te trekken, maar dat was een beetje voorbarig. Regen, zon, regen, echt warm is het niet geworden. Maar dat is het voorjaar."

In de toekomst wil Van Baarle vaker meestrijden aan het front in Vlaanderen. "Dit zijn wel echt mijn wedstrijden. Ik voel me goed op de stenen. In de toekomst wil echt voor deze klassiekers gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl