Balie van Germanwings in Düsseldorf
NOS Nieuws

Germanwings-vluchten door anderen uitgevoerd

Een dag na de crash met de Airbus 320 van Germanwings springen andere maatschappijen de Duitse prijsvechter bij om alle geplande vluchten uit te voeren. De luchtvaartmaatschappij laat weten dat er slechts één vlucht geschrapt is.

Het moederbedrijf Lufthansa, maar ook Air Berlin en Tuifly nemen vandaag veertig vluchten van Germanwings voor hun rekening.

Winkelmann: we zijn een grote familie

Een aantal medewerkers van de getroffen maatschappij, zowel piloten als cabinepersoneel, zijn te geschokt over het verlies van "goede vrienden" om vandaag te kunnen werken, laat de luchtvaartmaatschappij weten. Het overige personeel van Germanwings voert volgens planning de resterende ruim 200 vluchten uit.

Wantrouwen

Berichten uit Der Spiegel van gisteren dat piloten na de crash weigeren te vliegen omdat ze de Airbus-toestellen niet meer vertrouwen, zijn ongegrond, zegt Germanwings.

Medewerkers van Lufthansa en Germanwings hebben wereldwijd om 10.53 uur een minuut stilte gehouden voor hun zes omgekomen collega's. Op dat tijdstip is het ramptoestel gisteren in de Alpen verongelukt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl