Het toestel verliest vlak voor de crash veel hoogte NOS

Het toestel van Germanwings dat vanochtend in de Franse Alpen neerstortte, verloor in de laatste minuten voor de crash veel hoogte. Volgens topman Thomas Winkelmann van de Duitse prijsvechter maakte de Airbus een duikvlucht van acht minuten voor het van de radar verdween.

De namen van de 150 inzittenden worden nog niet bekendgemaakt, omdat nog niet alle nabestaanden zijn ingelicht. Onder de passagiers waren twee baby's. Germanwings gaat ervan uit dat er 67 Duitsers aan boord waren, maar topman Winkelmann benadrukt dat dit cijfer nog kan veranderen.

De route die het toestel van Germanwings vloog

Technische controle

De Airbus A320 is gisteren in Düsseldorf nog gecontroleerd door technici van moedermaatschappij Lufthansa, zegt Winkelmann. De laatste grote en geplande technische controle van het toestel was in de zomer van 2013.

De piloot werkte al meer dan tien jaar voor Lufthansa en Germanwings en had volgens Winkelmann 6000 vlieguren in een Airbus op zijn naam.

"Dit is een tragische dag voor Lufthansa en Germanwings", zegt de topman. "Ons diepste medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van de omgekomen passagiers en bemanningsleden." Winkelmann zegt dat alles in het werk wordt gesteld om zo snel mogelijk de oorzaak van de crash te achterhalen.

Nabestaanden

Op de luchthaven in Düsseldorf hangt vanmiddag een rare sfeer, zegt verslaggever Marc Hamer. "Aan de ene kant is het business as usual en gaan passagiers gewoon hun weg. Maar aan de andere kant is het heel druk met politieagenten en journalisten."

De nabestaanden van de slachtoffers worden buiten het zicht van de pers opgevangen. "Net meldden zich hier nog twee dames met betraande gezichten", zegt Hamer. "Zij werden opgevangen door een opvangteam. Met een taxi werden ze naar een ander gedeelte van de luchthaven gebracht."

STER reclame