Reuters Photo

Een helikopter is erin geslaagd te landen op de plek waar het vliegtuig van Germanwings is neergestort. Volgens de Franse premier Valls waren er geen overlevenden op de rampplek.

Van het vliegtuig is weinig meer over: het grootste brokstuk heeft ongeveer het formaat van een auto.

De berging van het neergestorte vliegtuig van Germanwings zal moeilijk worden. Het toestel stortte neer in onherbergzaam gebied in de Alpen bij Barcelonnette, ten noorden van Marseille. De brokstukken zouden verspreid liggen over een gebied van 2 vierkante kilometer.

Er zijn inmiddels eerste beelden uit het gebied beschikbaar. Ze zijn gemaakt vanuit een helikopter, maar er zijn geen wrakstukken te zien.

Eerste beelden van gebied vliegtuigcrash

Het toestel ligt volgens de Franse autoriteiten op 2000 meter hoogte en is moeilijk bereikbaar, onder meer doordat veel wegen in deze tijd van het jaar nog zijn afgesloten in verband met de sneeuw.

Beelden van zoekactie vliegtuigcrash

Het is ook de vraag of de reddingsoperatie de komende uren kan doorgaan, omdat slecht weer, met meer sneeuw, wordt verwacht in het zuiden van Frankrijk. De rampplek is over de weg niet te bereiken en helikopters kunnen de lucht niet in als het inderdaad gaat sneeuwen en waaien. Ook bestaat er gevaar voor lawines.

STER reclame