Actusecours
NOS NieuwsAangepast

Waarschijnlijk 150 doden bij vliegtuigcrash Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk is een passagiersvliegtuig neergestort. Het is een Airbus A320 van de Duitse prijsvechter Germanwings. De Franse president Hollande en premier Valls hebben gezegd dat er waarschijnlijk geen overlevenden zijn. Volgens Hollande zaten er waarschijnlijk veel Duitsers in het toestel.

Het toestel was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf met 144 passagiers aan boord en zes bemanningsleden. Het verdween rond 11.00 van de radar. Er waren berichten dat er kort daarvoor een noodsignaal was uitgezonden, maar dat wordt tegengesproken op de Franse televisie. Volgens het Franse persbureau AFP is het wrak inmiddels vanuit helikopters gezien.

Hollande: er zijn waarschijnlijk geen overlevenden

In de Alpen

Het vliegtuig is neergestort in de Alpen bij Barcelonnette, ten noorden van Marseille. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve is onderweg naar de rampplek.

Het is onherbergzaam gebied en de plek van de crash is moeilijk bereikbaar.

Premier Valls: alles is gedaan om ter plekke te komen

Goed weer

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Het weer in het zuiden van Frankrijk was goed op het moment van het ongeluk. Bewoners van de regio zeggen dat ze geen explosie hebben gehoord.

Koning Felipe: onze condoleances aan de families van de nabestaanden

Lufthansa

Aan boord zouden dus veel Duitsers zijn geweest en volgens de Spaanse regering zaten er 45 mensen met een Spaanse naam in het toestel. Volgens de president Hollande waren er voor zover bekend geen Fransen aan boord. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag onderzoekt of er Nederlanders aan boord waren.

Germanwings is een dochtermaatschappij van Lufthansa. De luchtvaartmaatschappij heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers. Op Twitter laat topman Carsten Spohr van Lufthansa weten dat dit een zwarte dag is voor Lufthansa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl