Van Geel: keuze voor Van Bronckhorst is het minste risico

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van pupil naar hoofdtrainer
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Technisch directeur Martin van Geel vindt dat Feyenoord de beste keuze heeft gemaakt door Giovanni van Bronckhorst aan te stellen als hoofdtrainer en Jean-Paul van Gastel als diens assistent. Maandag werd bekend dat Van Bronckhorst de opvolger wordt van Fred Rutten. Hij tekent voor twee jaar bij de Rotterdamse club.

Van Geel benadrukt dat er bewust is gekozen om niet Van Gastel, maar Van Bronckhorst als eindverantwoordelijke aan te wijzen. "Omdat hij volgens ons in deze situatie de best denkbare kandidaat is. Hij heeft heel veel kwaliteiten en eigenschappen die wij zoeken in een hoofdtrainer van Feyenoord. Hij heeft de uitstraling, de autoriteit, hij kan managen. Hij is een prima uithangbord voor Feyenoord. Hij heeft onder heel grote coaches getraind en gespeeld", zegt Van Geel.

Toch waren er ook signalen dat Van Gastel de hoofdtrainer zou worden. Van Geel erkent dat Van Gastel ook ambities had om het hoofdtrainerschap te gaan bekleden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Geel over aanstellen Van Bronckhorst als hoofdtrainer

Cultuurbewaker

"Maar wij vinden Jean-Paul heel belangrijk als cultuurbewaker. Hij is al jaren hier. Hij kent de brug naar het trainingscomplex Varkenoord. Hij gaat de komende jaren op dezelfde weg door. Als hoofdtrainer is dat toch anders. Je hebt andere verantwoordelijkheden. We zijn blij dat we voor deze combinatie hebben gekozen."

Feyenoord had meerdere kandidaten op het oog, maar voerde geen gesprekken met die mensen. Van Geel noemt niet de namen van de andere kandidaten, maar zegt wel dat er is nagedacht over een ervaren trainer.

Zonder risico kun je in dit vak nergens komen.

Martin van Geel

Belangrijkste positie

"Van Bronckhorst is vanaf het begin één van de zware kandidaten geweest. We hebben alle opties naast elkaar gelegd, want het is een heel belangrijke beslissing. Het is de belangrijkste positie in een betaald voetbalclub. We hebben alles tegen elkaar afgewogen en uiteindelijk de beslissing genomen om Giovanni de hoofdtrainer te maken."

Het wordt voor Van Bronckhorst de eerste klus als hoofdtrainer. Neemt Feyenoord geen risico? "Zonder risico kun je in dit vak nergens komen. Wij hebben de risico's afgewogen tegen de andere kandidaten. En dit is volgens ons het minste risico", benadrukt Van Geel.

STER reclame