Neil Fox
NOS Nieuws

Weer Britse dj aangeklaagd voor misbruik

Opnieuw is in Groot-Brittannië een dj beschuldigd van seksueel misbruik. Neil Fox (53) zou zes slachtoffers hebben gemaakt, onder wie drie minderjarige meisjes.

Fox zou zich tussen 1991 en 1996 aan de minderjarigen hebben vergrepen. Een van de meisjes was toen nog geen 14. De andere twee waren jonger dan 16. De overige beschuldigingen hebben betrekking op seksueel misbruik van vrouwen boven de 16. Die zaken zouden zich hebben afgespeeld tussen 2003 en 2014.

Pop Idol

Neil Fox kreeg bekendheid onder de namen Dr. Fox en Foxy. Hij werkte vooral voor commerciële zenders, waaronder Radio Luxemburg. In de jaren 90 presenteerde hij The Network Chart Show, een hitlijst die een concurrent was van de Top 40 van de BBC.

Zijn grote doorbraak op televisie kwam toen hij een van de juryleden was van Pop Idol, een talentenjacht van de Britse commerciële omroep ITV. Tot voor kort presenteerde hij de ochtendshow Foxy in the Morning voor het radiostation Magic 105.4.

Neil Fox had in 2008 een rol in een satirisch programma van de BBC, The Wrong Door.

Ontkenning

Fox moet op 16 april voor de rechter verschijnen. Zijn advocaat zegt dat de presentator alle beschuldigingen ontkent.

Volgens de BBC maakt de arrestatie van Fox geen onderdeel uit van het politieonderzoek naar kindermisbruik tegen oud-BBC-presentator Jimmy Savile en een aantal anderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl