E-sigaretten blijken schadelijker te zijn dan gedacht
NOS Nieuws

Geen e-sigaret meer voor jongeren onder de 18

De eisen en regels voor alle e-sigaretten worden verscherpt en de verkoop aan jongeren onder de 18 wordt verboden. Staatssecretaris Van Rijn vindt de maatregelen nodig omdat de e-sigaret schadelijker is dan aanvankelijk werd gedacht. Hij baseert zich op onderzoek van het RIVM en de NVWA, die de gezondheidsrisico's hebben onderzocht.

"Het roken van tabak is weliswaar veel schadelijker, maar we moeten er alles aan doen om jongeren te weerhouden van roken", zegt Van Rijn.

'Vergis je niet, e-sigaret is wel schadelijk'

Om de gezondheidsrisico's te beperken wordt de Tabakswet aangescherpt. Dat kan onder meer betekenen dat er eisen worden gesteld aan de ingrediënten voor alle soorten e-sigaretten. De leeftijdsgrens van 18 jaar wil Van Rijn zo snel mogelijk invoeren.

Uit het onderzoek van het RIVM en de NVWA blijkt dat in de damp van e-sigaretten niet alleen nicotine zit maar ook andere schadelijke stoffen. De effecten op de gezondheid zijn wel sterk afhankelijk van de rookgewoonten. Het RIVM onderzoekt nog wat de risico's zijn voor omstanders die meeroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl