Groep 8 van een basisschool
NOS Nieuws

'Kwaliteit juffen en meesters verbetert'

De kwaliteit van leerkrachten op de basisschool wordt beter. Dat blijkt uit een rapport van de onderwijsinspectie waar dagblad Trouw over publiceert.

Pas-afgestudeerde juffen en meesters hebben meer vakkennis dan hun voorgangers, melden schooldirecteuren aan de onderwijsinspectie. Ze kunnen goed orde houden en bieden gevarieerde lessen aan. Ook zijn ze beter in rekenen en taal.

Focus

Een tiental jaar geleden was er grote kritiek op het reken- en taalniveau van de pas afgestudeerde leerkrachten. Dat leidde ertoe dat er een verplichte toets werd ingevoerd. Daardoor vielen veel studenten af.

De pas-afgestudeerde basisschoolleerkrachten zelf hebben nog wel kritiek op de Pabo. Ze vinden dat de school ze te weinig voorbereidt op het lesgeven aan leerlingen met een achterstand. 20 procent van de afgestudeerden is ronduit ontevreden over de opleiding.

Door de focus op taal en rekenen zijn andere onderwerpen misschien een beetje op de achtergrond geraakt, zegt inspecteur-generaal Monique Vogelzang in Trouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl