Swings verslaat Bergsma in eindsprint

Bart Swings troefde Jorrit Bergsma ANP

Bart Swings heeft bij de wereldbekerfinale in Erfurt Jorrit Bergsma een zure nederlaag bezorgd. Op de massastart was de Belg in de eindsprint net iets sneller dan de Nederlander.

Bergsma domineerde de wedstrijd en lag lange tijd op kop van het peloton. De rijder van Team Clafis had met het ingaan van de laatste bocht een voorsprong op Swings, maar hij kwam snelheid tekort op het laatste rechte stuk. Swings wist hem op de eindstreep te kloppen.

Lee was al zeker van eindzege

Het had overigens geen invloed meer voor de eerste plaats in het klassement. Lee Seung-hoon had die overwinning al veiliggesteld en was daarom ook niet afgereisd naar Duitsland. Voor Swings was de overwinning wel belangrijk, aangezien hij naar de tweede plaats wist te stijgen in het klassement. 

Bergsma eindigde als vierde in dat klassement. Hij sloeg de wereldbekerwedstrijden in november over en kwam in Hamar ten val. De olympisch kampioen 10.000 meter had dit seizoen te weinig punten verzameld om een rol te kunnen spelen in de top van het klassement.

1/2Uitslag massastart mannen NOS
2/2Klassement massastart mannen NOS

STER Reclame