Ivanie Blondin EPA

Irene Schouten heeft bij de wereldbekerfinale in Erfurt door een valpartij niet de eindzege kunnen pakken op de massastart. Ivanie Blondin, de enige concurrente van Schouten, ging er met de zege vandoor. 

De afstandsoverwinning ging naar Martina Sábliková, die eerder op de dag ook al de 3.000 meter had gewonnen. De Tsjechische sprintte met nog acht ronden te gaan weg van het peloton en kon niet meer worden bijgehaald. Sábliková kon niet meer het klassement winnen, maar schoof wel op naar de derde plaats.

WB-finale Erfurt: massastart vrouwen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De strijd in het peloton was er vervolgens een tussen Schouten en Blondin, die voorafgaand aan de afstand met respectievelijk 410 en 420 punten het klassement aanvoerden. Schouten had daarom alleen maar oog voor Blondin en bleef bij de Canadese in de buurt. 

Maar twee ronden voor het einde ging het mis. Schouten leek een duwtje te krijgen, viel vervolgens achterover en schoof tegen de boarding aan. Blondin finishte vervolgens als vierde, achter Sábliková, Nana Takagi (tweede) en Francesca Lollobrigida (derde), wat genoeg was om het klassement te winnen.

Schouten: ik werd onderuit gebeukt

STER reclame