Kategorie C

De politie heeft in Haaksbergen een optreden van de ultrarechtse Duitse band Kategorie C voorkomen. Dat zegt burgemeester Hans Gerritsen van de gemeente Haaksbergen. 

Er gingen geruchten dat de band zou optreden in het dorp. De politie ging vervolgens bij de zaaleigenaren langs. Dat leverde aanvankelijk niks op. 

Vanmiddag werd de neonazi-band gespot in Haaksbergen. De politie ging erop af en sommeerde de band weg te gaan. Die gaf daar gehoor aan. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De politie en de gemeente Haaksbergen hebben cafés vrijdag al geadviseerd op hun hoede te zijn voor bepaalde boekingsverzoeken. 

Verjaardagsfeestje

De afgelopen weken waren er al geruchten dat de band, die in Duitsland verboden is, in de grensstreek een concert wilde geven. Ook Aalten, Losser en Winterswijk werden genoemd. De band houdt altijd tot op het laatste moment geheim waar ze optreden. 

Iemand boekt namens de band een zaal zogenaamd voor een verjaardagsfeestje en stuurt op de dag van het concert een mail met het adres naar zijn fans. 

De eigenaar van de zaal ziet pas wie zijn gasten echt zijn wanneer het optreden begint.

STER reclame