NOS Nieuws

Kleine duizend mensen bij manifestatie tegen racisme

Kleine duizend mensen bij manifestatie tegen racisme

In Amsterdam hebben zo'n duizend mensen meegelopen in een tocht tegen discriminatie en racisme. Ze liepen van de Dam naar het Museumplein, waar halverwege de middag een manifestatie begon. Daar zijn een paar honderd mensen op afgekomen.

Het is vandaag de Internationale Dag tegen Racisme. Met de demonstratie wil organisatie aandacht vragen voor islamofobie, afrofobie en antisemitisme.

Appa

Een van de sprekers op het Museumplein was de rapper Appa. Over zijn komst was vooraf ophef ontstaan, omdat hij vorig jaar nog sprak over "zionistische honden". CIDI-voorzitter Voet snapte niet dat uitgerekend hij op de manifestatie mocht spreken, maar de organisatie zei dat alle standpunten er een geluid moeten krijgen.

Appa vroeg zich in zijn toespraak hardop af waarom moskeeën minder goed worden beveiligd dan synagoges. Ook vroeg hij om een applausje voor Voet.

Kleine duizend mensen bij manifestatie tegen racisme

Marcouch

De komst van Appa leidde ook tot een conflict tussen PvdA-Kamerlid Marcouch en PVV-leider Wilders. Marcouch zei vanochtend op Twitter dat Appa "een straatvlegel" is en dat anderen "de echte antisemieten" zijn. Daarbij plaatste hij een foto waarop Wilders en Marine Le Pen te zien zijn.

Later nuanceerde Marcouch de tweet, maar Wilders had hem toen al een zieke man met een zieke geest genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl