Vleeshandelaar Willy Selten uit Oss
NOS Nieuws

'Willy Selten geeft fouten toe'

In een interview met persbureau ANP geeft vleeshandelaar Willy Selten toe fouten te hebben gemaakt bij de verwerking van paardenvlees op zijn bedrijf in Oss. Hij ontkent dat er opzettelijk is gesjoemeld.

Ruim twee jaar geleden deed de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een inval bij vleesverwerker Selten. Er zou paardenvlees worden verkocht als rundvlees. Dinsdag begint de strafzaak tegen hem. Hij wordt ervan verdacht drie ton paardenvlees te hebben verwerkt in rundvleesproducten.

Op verzoek gemengd

Selten heeft nooit ontkend dat er paarden werden verwerkt op zijn bedrijf. Hij zegt dat dat op verzoek van de klant werd gemengd met rundervet. Het paardenvlees kwam per ongeluk bij een andere klant terecht.

"Rundvleessnippers en paardenvleessnippers werden onder een en hetzelfde artikelnummer in het vrieshuis opgeslagen", zegt Selten tegen het ANP. "Ik ben vergeten een totaal ander nummer te gebruiken. Uiteindelijk hadden we dat beter moeten controleren natuurlijk." Er werd zo'n 50 miljoen kilo rundvlees uit de handel gehaald.

De klant stuurde het vlees terug, maar ook in de nieuwe partij werd het DNA van paarden gevonden. De enige verklaring die Selten daarvoor kan bedenken is dat er DNA is achtergebleven in de machines.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl