NOS Sport

Vijftiende titel ijshockeyers Destil Trappers

De ijshockeyers van Destil Trappers hebben voor de vijftiende keer in de clubgeschiedenis de nationale titel veroverd. De Tilburgers wonnen voor de vierde keer van Unis Flyers Heerenveen, waarmee de titelstrijd was beslist.

De benodigde zege kwam uiterst moeizaam tot stand. Na zestig minuten was het 4-4. In overtime werd niet gescoord, waardoor penaltyshots de beslissing moesten brengen. Diederick Hagemeijer zorgde uiteindelijk voor de beslissende treffer in Tilburgs voordeel.

Snelle treffer

Het zesde duel uit de titelstrijd kwam vrijdag snel op gang. Na 45 seconden liet Steve Mason het thuispubliek - zo'n 2500 man - al juichen. Halverwege de eerste periode bracht Ivy van den Heuvel de marge op twee treffers. Dat was met een man minder op het ijs aan Friese kant.

Flyers Heerenveen, dat woensdag in Thialf de achterstand in de best-of-seven had teruggebracht tot 2-3, weigerde mee te werken aan een feestje. De tegentreffer van Mitch Bruijsten bracht de spanning volledig terug.

In de tweede periode hielden de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Halverwege de periode zorgde Mickey Bastings weer voor feest op de tribunes. De 3-1 werd heel snel gevolgd door de tweede tegentreffer van Heerenveen door Brandon Greenside, die van afstand doel trof.

Brad Snetsinger zorgde toch voor blije Tilburgse gezichten door nog voor het einde van de tweede periode de 4-2 aan te tekenen. Oog in oog met doelman Martijn Oosterwijk faalt hij niet.

Spanning terug

De Friezen gooiden in de laatste periode alle schroom van zich af op jacht naar treffers. Mitch Bruijsten tekende daarvoor. Hij maakte het powerplay van Heerenveen voortreffelijk af met zijn tweede treffer. Bij Trappers sloeg de paniek toe en de gelijkmaker kon gezien de druk van de bezoekers niet uitblijven. Josh Prudden was uiteindelijk de man die 4-4 verzorgde, waarna een spannende slotfase volgde.

Penaltyshots

Het duel draaide uit op overtime, waarin de Friezen kansen kregen maar niet scoorden. Uiteindelijk moesten penaltyshorts uitsluitsel geven over een titel of een zevende wedstrijd in Heerenveen. Diederik Hagemeijer zorgde voor een Brabants feest.

Huldiging Trappers bij Willem II

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl