UEFA schorst Feyenoorders Mulder en Te Vrede

Mitchell te Vrede wandelt van het veld na zijn rode kaart tegen AS Roma ANP

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft Mitchell te Vrede en Erwin Mulder van Feyenoord een schorsing opgelegd.

De spits moet de komende twee Europese wedstrijden toekijken, naar aanleiding van de rode kaart die hij vorige maand kreeg tijdens de return in de Europa League tegen AS Roma.

Mulder, de Rotterdamse reservedoelman, werd in die wedstrijd vanaf de bank naar de tribune gestuurd omdat hij een 'onacceptabel gebaar' had gemaakt richting de grensrechter en is voor één duel geschorst.

Stil gelegd

Te Vrede werd na 54 minuten van het veld gestuurd na een onbesuisde tackle. Die rode kaart leidde tot boze reacties van de Feyenoordfans, die allerlei voorwerpen op het veld gooiden. De Franse scheidsrechter besloot vervolgens de wedstrijd een kwartier stil te leggen. De Romeinen wonnen uiteindelijk met 2-1 en schakelden daarmee Feyenoord uit.

De tuchtcommissie van de UEFA behandelde diverse aanklachten tegen Feyenoord, waaronder de beschuldiging van racisme. De Rotterdamse club wacht in spanning op de uitspraak.

STER Reclame