James Harden
NOS Sport

Harden maakt vijftig punten in één NBA-duel

Voor het eerst in meer dan negentien jaar heeft een speler van Houston Rockets vijftig punten gemaakt in één NBA-wedstrijd. James Harden deed het donderdag tegen Denver Nuggets in het met 118-108 gewonnen duel.

Bijzonder aan de prestatie van Harden was dat zijn voorganger, Hakeem Olajuwon, één van de toeschouwers was in Houston. Hij maakte op 18 januari 1996 51 punten tegen de Celtics uit Boston.

Zelfs de ploeggenoten van Harden waren na afloop onder de indruk van zijn prestatie. "Hij laat het zo gemakkelijk lijken", verbaasde Trevor Ariza zich. "Hij was de zaal nog niet ingelopen of hij had vijftig punten." Eén van de tegenstanders van de 25-jarige shooting-guard denkt al aan een eretitel voor Harden. "Het is overduidelijk dat hij de meest waardevolle speler in de NBA is dit seizoen", zei Randy Foye, die na Harden de meeste punten noteerde in Houston: 23.

Met nog veertien wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen, blijven de Rockets derde in de Western Conference achter Golden State Warriors en Memphis Grizzlies.

Uitslagen 19 maart

Uitslag
New York Knicks-Minnesota Timberwolves92 - 95
Houston Rockets-Denver Neggets118 - 108
Phoenix Suns-New Orleans Pelicans74 - 72
Los Angeles Lakers-Utah Jazz73 - 80

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl