ANP
NOS Nieuws

Duivesteijn: top PvdA lijkt in andere wereld te leven

"Het lijkt wel alsof de top van de Partij van de Arbeid in een andere wereld leeft dan de partij zelf", aldus PvdA-senator Duivesteijn op BNR Nieuwsradio. Hij reageert met zijn opmerking op de uitkomst van de verkiezingen van gisteren.

Volgens een doorrekening van het ANP verliest de PvdA zes zetels in de Eerste Kamer. Duivesteijn spreekt van "een heel dramatische uitslag" en vindt dat daar iets mee gedaan moet worden.

Hij vindt het niet aan hem om te zeggen dat de partij uit het kabinet moet stappen. "Maar je zou in elk geval even naar jezelf moeten kijken en je afvragen of het verstandig is om door te gaan op de lijn die we de afgelopen twee jaar hebben ingezet."

Onherkenbaar

De PvdA-senator, die in december als één van de drie zogenoemde PvdA-dissidenten tegen de zorgwet van minister Schippers stemde, denkt dat de partij niet meer herkenbaar is voor de kiezer en veel leden.

"De aansluiting is aan het eroderen", zegt hij. "Je vraagt je af of het nog steeds de PvdA is die daar staat, of dat het een paar mensen zijn die zichzelf een missie hebben gegeven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl