Oud-PvdA-raadslid Bert van der Roest
NOS Nieuws

Werkstraf voor oud-PvdA-raadslid Bert van der Roest

Oud-PvdA-raadslid Bert van der Roest is veroordeeld tot 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf voor het verduisteren van ruim 26.000 euro van de Utrechtse daklozenkrant. De werkstraf is even hoog als de eis van het OM, dat net als de rechter zegt dat Van der Roest al genoeg gestraft is doordat de zaak veel aandacht kreeg in de media.

De rechtbank neemt het Van der Roest zeer kwalijk dat hij geld heeft verduisterd van een stichting die zich inzet om daklozen een bron van inkomsten te bieden. "Hij heeft zijn positie als penningmeester misbruikt, het vertrouwen dat de stichting en de verkopers van het Straatnieuws in hem hadden ernstig geschaad en de stichting financieel gedupeerd", zegt de rechter.

Vakanties en cafébezoeken

Volgens de daklozenkrant heeft het oud-raadslid 40.000 euro verduisterd. Omdat hij een deel heeft terugbetaald, komt de rechter op een bedrag van 26.241,06 euro. Dat geld zou hij gebruikt hebben voor vakanties en cafébezoeken. Ook zou hij er een eigen theaterproductie mee hebben gefinancierd. De rechter komt tot een lagere voorwaardelijke gevangenisstraf dan de eis, omdat de rechtbank van een lager verduisterd bedrag uitgaat.

Kort nadat Van Der Roest in opspraak was geraakt, stapte hij op als raadslid in Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl