NOS Nieuws

Miljonair Durst bereid terecht te staan

Miljonair Robert Durst gearresteerd

Robert Durst, de Amerikaanse miljonair die in de tv-documentaire The Jinx per ongeluk drie moorden bekende, zal zich niet verzetten tegen uitlevering aan Californië. In die staat moet hij terecht staan voor een vijftien jaar oude moord. Durst liet in New Orleans in een rechtbank weten zich niet tegen uitlevering te verzetten.

'Uitlevering' tussen staten in de VS is een formaliteit die eerst officieel moet worden afgehandeld voordat een rechtszaak in een andere staat kan beginnen. Durst werd zaterdagavond gearresteerd in New Orleans, in Louisiana. In Californië wordt hij verdacht van de moord op zijn vriendin Susan Berman in Los Angeles in december 2000.

Wapen

Durst verscheen vandaag voor de tweede keer voor de rechter. Hij droeg een oranje overall, sandalen en handboeien. Vlak voor de hoorzitting begon, leek hij in slaap te vallen. Maar op een vraag van de rechter of hij bereid zou zijn om naar Los Angeles te gaan voor een voorgeleiding antwoordde hij met ja.

Bij de zitting werd ook bekend dat Durst een wapen droeg toen hij werd gearresteerd. Het is niet duidelijk of de miljonair een wapenvergunning heeft, die verplicht is in Louisiana.

The Jinx

De tv-documentaire The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst toont het zeven jaar durende onderzoek over drie onopgeloste moorden waarbij de miljonair betrokken zou zijn, hoewel hij nooit is veroordeeld. De film werd in drie jaar gemaakt met zijn volledige medewerking.

In het programma wordt nieuw bewijs aangedragen in de moordzaak van Susan Berman. Zo zou het handschrift van een nieuw gevonden brief die Durst naar Berman stuurde precies overeenkomen met een anoniem briefje dat de politie ontving over de dood van Berman.

De programmamakers interviewen Durst over dit nieuwe bewijs in de laatste aflevering van de serie die afgelopen zondag is uitgezonden. Als hij na een interview naar de hotelbadkamer loopt, mompelt hij tegen zichzelf: "Dit is het. Je bent erbij." Hij beseft niet dat hij nog steeds wordt opgenomen. Afgelopen zaterdag, vlak voor de uitzending van de laatste aflevering van The Jinx, werd hij opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl