Roemer (SP) en Buma (CDA) tijdens het debat van EenVandaag
NOS Nieuws

Haagse kopstukken duelleren richting de eindstreep

Afgelopen weekend was voor de kopstukken van de politieke partijen zo'n beetje de laatste mogelijkheid om op straat stemmen te winnen. Maar met nog twee dagen te gaan tot de Provinciale Statenverkiezingen zijn er nog twee belangrijke momenten voor de Haagse partijen om de kiezer naar zich toe te trekken: op televisie.

De laatste twee grote debatten zijn soortgelijk van opzet, waarbij twee partijleiders recht tegenover elkaar staan. De Haagse politici zijn niet verkiesbaar, maar de verkiezingen van woensdag zijn voor de landelijke partijen belangrijk, omdat de leden uit de Provinciale Staten ook de Eerste Kamerleden kiezen.

Een politieke freefight op het scherpst van de snede.

Een Vandaag promotiefilm

Vanavond gaan PVV-leider Wilders en D66-voorman Pechtold met elkaar in debat bij EenVandaag. Het programma verwacht veel van dit duel. In een promotiefilmpje noemen ze het "een politieke freefight op het scherpst van de snede". Beide partijen doen het goed in de peilingen en volgens de laatste metingen moeten ze alleen regeringspartij VVD voor zich dulden.

'Een politieke freefight'

Wilders en Pechtold verdedigen tijdens het debat hun standpunten over onder meer de Europese Unie, terreur en de economie. Een soortgelijk debat hield het actualiteitenprogramma zaterdag, tussen Buma (CDA) en Roemer (SP).

Morgen, aan de vooravond van de verkiezingen, is het slotdebat van de NOS vanuit het Provinciehuis in Den Haag. Het debat begint met een rondetafelgesprek tussen de kleinere partijen. Daarna staan de kopstukken van VVD, PvdA, PVV, CDA, SP en D66 tegenover elkaar in een een-op-een-debat, onder leiding van Rob Trip.

Televisie-gids

DebatZenderTijdstip
Pechtold vs Wilders, EenVandaagNPO 1Vandaag, 18.15 - 18.45 uur
Slotdebat, NOSNPO 1Morgen, 20.30 - 21.50 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl