Ajax sloot het duel in Heerenveen af met louter Nederlanders
NOS Voetbal

Ajax na bijna twintig jaar weer met elf Nederlanders

Ajax sloot zondagmiddag de met 4-1 gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen af met elf Nederlandse spelers op het veld. Een zeldzaamheid vandaag de dag: het was sinds 17 maart 1996 niet meer gebeurd dat er louter Nederlanders binnen de lijnen stonden bij de Amsterdamse club.

Trainer Frank de Boer had in Friesland een ploeg met onder anderen twee Denen (Nicolai Boilesen en Lucas Andersen) en een Pool (Arek Milik) de wei ingestuurd, maar zij werden in de loop van het duel gewisseld. Toen in de 81ste minuut Richairo Zivkovic mocht opdraven voor Milik was het laatste buitenlandse tintje uit de ploeg verdwenen.

Op 17 maart 1996 had Ajax, dat toen te gast was bij FC Volendam, van de 46ste tot 66ste minuut elf landgenoten op de grasmat staan. De Nigeriaan Finidi George was al vroeg in de wedstrijd naar de kant gegaan en na rust keerde de Oekraïener Andreij Demtsjenko niet terug in het elftal. Hun vervangers waren Nordin Wooter en Kiki Musampa.

De beide invallers zorgden samen met Edwin van der Sar, Sonny Silooy, Winston Bogarde, Frank de Boer, Arnold Scholten, Peter Hoekstra, Ronald de Boer, Edgar Davids en Patrick Kluivert voor een volledig Nederlands elftal. Dat duurde tot de 66ste minuut; toen wisselde trainer Louis van Gaal Davids voor de Fin Jari Litmanen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl