NOS Schaatsen

Brons Nederlandse shorttrackers op relay

WK shorttrack: finale relay mannen

De Nederlandse mannen hebben hun wereldtitel op de 5.000 meter relay niet kunnen prolongeren. Op de WK shorttrack in Moskou moesten Sjinkie Knegt, Freek van der Wart, Daan Breeuwsma en Mark Prinsen genoegen nemen met brons. Het goud ging naar China, het zilver was voor Hongarije.

Nederland hield zich lang schuil op de vierde en laatste positie. Met nog zeventien rondjes te gaan kwam de Koreaan ten val en schoof Nederland door naar de tweede plaats. In de laatste bocht probeerde Knegt de op kop rijdende Chinees buitenom te passeren, maar dat lukte niet: hij zeilde te ver naar buiten, zag de Hongaar binnendoor komen en finishte als derde.

Lichte teleurstelling

De wereldtitel voor Knegt, een krap uur eerder, had de Nederlandse mannen nog wel geïnspireerd. "We stonden allemaal even te springen", zei Van der Wart. "Maar dan is er weer een nieuwe rit en begint alles weer op nul."

"Het is best wel teleurstellend", reageerde Breeuwsma. "Het leek er echt even op dat we konden winnen. Sjinkie deed een alles-of-niet-poging, maar helaas." Ook Prinsen had even goede hoop: "Ik dacht nog, Sjinkie gaat er voorbij."

Relay-mannen: nu moeten we leven met brons

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de wereldtitel op de 3.000 meter relay naar Zuid-Korea. De zilveren medaille was voor China, Italië pakte het brons.

De Nederlandse vrouwen hadden zich niet geplaatst voor de relay op de WK.

WK shorttrack: finale relay vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl