NOS Schaatsen

Knegt wereldkampioen shorttrack

WK shorttrack: Knegt pakt wereldtitel na superfinale

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft in Moskou de wereldtitel veroverd. De Fries won de afsluitende superfinale over 3.000 meter, kwam daardoor in de stand naast klassementsleider Park Se-yeong en werd tot winnaar uitgeroepen vanwege zijn overwinning op de slotafstand.

Knegt wist geen van de drie 'reguliere' afstanden te winnen. Op de 1.500 meter pakte hij zilver, op de 500 meter werd hij vierde en op de 1.000 meter werd hij in de halve finale gediskwalificeerd. De kansen op goud in het algemeen klassement leken vervolgens verkeken, maar in de superfinale werd alles toch weer anders.

Knegt hield zich in de afsluitende rit lang rustig, waarna hij Park op de finish klopte met behulp van zijn telescoopbeen.

Wereldkampioen Knegt op muziek

Vierde Europese wereldkampioen

De 25-jarige Knegt won op de laatste vijf EK's een keer brons (2011), een keer zilver (2013) en twee keer goud (2012 en 2015). Op de WK's eindigde hij nooit in de topdrie van het klassement. Wel pakte hij vorig jaar zilver op de 1.000 meter en goud op de aflossing.

In Moskou knokte hij zich knap naar het goud. Na landgenoot Peter van der Velde (1988), de Brit Wilf O'Reilly (1991) en de Rus Viktor An (2014) is hij pas de vierde kampioen uit Europa.

Het eindklassement van de WK shorttrack

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl