NOS Nieuws

Koosjere supermarkt Parijs weer open

Koosjere supermarkt Parijs weer open

De koosjere supermarkt Hyper Cacher in Parijs is weer open. De winkel was ruim twee maanden dicht na de gijzeling op 9 januari waarbij vier gijzelaars en dader Amedy Coulibaly omkwamen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve woonde de heropening bij. "Ik wilde bij deze dappere heropening een signaal afgeven", zei hij. "Dat het leven altijd zijn weg vindt. We zijn vastbesloten om in vrijheid te leven in dit land."

  • AFP
    Cazeneuve rekent af in de Hyper Cacher
  • AFP
    De koosjere supermarkt wordt weer bevoorraad
  • AFP
    Minister Cazeneuve (midden) en manager Laurent Mimoun (links)
  • AFP
    Er liggen nog steeds bloemen voor de kooosjere supermarkt

Voor de winkel in de buitenwijk Vincennes liggen nog altijd bloemen en kaartjes. Binnen heeft een flinke renovatie plaatsgevonden; de winkel raakte zwaar beschadigd bij de aanval.

Nieuw personeel

De gijzelingsactie heeft zijn sporen nagelaten, toch was stoppen geen optie. "Wij waren geschokt door de aanval", zegt manager Laurent Mimoun. "Maar er was nooit sprake van dat we niet meer open zouden gaan."

In de supermarkt werkt vanaf vandaag overwegend nieuw personeel. Veel oude werknemers zitten thuis, omdat ze te getraumatiseerd zijn om weer aan het werk te gaan. Als ze weer klaar zijn om te werken, gaan ze waarschijnlijk aan de slag in een van de andere vestigingen van Hyper Cacher.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl