Luciano Slagveer (2e r) viert een doelpunt tegen ADO Den Haag
NOS Voetbal

Heerenveen-Ajax: spektakel verzekerd

De belangen in het Abe Lenstra-stadion zijn vanmiddag groot. Heerenveen staat zevende en wil zich de komende tijd plaatsen voor de play-offs. Tegenstander Ajax staat op elf punten van koploper PSV en wil nog niet capituleren.

Een ding is zeker: op basis van de laatste onderlinge wedstrijden is spektakel verzekerd. In 2013 werd het 3-3 na een 3-2 ruststand. In september 2012 vielen er vier doelpunten: 2-2. In april van dat jaar wonnen de Amsterdammers in Friesland zelfs met 5-0.

Daar komt nog eens bij dat Heerenveen in eigen stadion zich niet bepaald defensief opstelt. "Dwight Lodeweges laat Heerenveen in ieder geval heel aanvallend voetballen", liet Frank de Boer vrijdag weten. "Met name in het Abe Lenstra Stadion levert dat altijd spectaculaire duels op."

Heerenveen knalt erop

Ajacied Daley Sinkgraven over zijn voormalige club

Spektakel levert Heerenveen niet altijd punten op. De laatste keer dat de Friezen in de competitie thuis van Ajax wonnen is alweer zeven jaar geleden. Ook toen regende het doelpunten: op 5 oktober 2008 werd het 5-2 in het Abe Lenstra-stadion.

Saillant detail: anderhalve maand na zijn transfer keert Ajacied Daley Sinkgraven terug in Heerenveen. Alhoewel zijn komst, voor zo'n zes miljoen euro, in Amsterdam als een lange termijnaankoop wordt gezien, is de start van de middenvelder nog niet echt overtuigend. Hij begon met vier wedstrijden in de basis, maar raakte die plek sindsdien kwijt aan Riechedly Bazoer.

"Heerenveen knalt erop", aldus Sinkgraven. "Wij moeten zorgen dat wij dat ook kunnen opbrengen. Het gaat een leuke wedstrijd worden, ik verwacht een overwinning voor ons. Het verschil gaat gemaakt worden op het middenveld, het is mooi als ik daar een rol in kan spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl