Ricardo Kishna komt tegen Dnjepr in het veld voor Lasse Schöne ANP Pro Shots

Voor Mino Raiola, zaakwaarnemer van Ricardo Kishna, is het gissen waarom zijn pupil disciplinair is geschorst door Ajax-trainer Frank de Boer. Feit is dat het Europa League-duel bij Dnjepr Dnjepropetrovsk voor trammelant zorgde.

"Wij hebben een vermoeden dat het te maken heeft met een warming-up", zegt Raiola. Hij doelt daarmee op het duel in Oekraïne. Kishna kreeg daar geen basisplaats, maar viel in de tweede helft wel in. De Boer en Kishna voerden daarna een gesprek en Raiola denkt dat het daar echt is misgegaan. De Boer zou niet gediend zijn geweest van Kishna's weerwoord. Raiola: "Dat dat in het verkeerde keelgat is geschoten, ofzo."

Ajax heeft geen contact opgenomen met Raiola wat betreft de schorsing van Kishna. Raiola: "Dat is heel vreemd. Het is ons niet uitgelegd. Ik reageer via de media, omdat ik ook via de media ben geïnformeerd."

Raiola: niet de druppel, maar emmer Kishna wel vol

Geen druppel, maar de emmer wordt vol

Raiola heeft - tot ergernis van Ajax - al vaker geklaagd over de manier waarop er in zijn ogen in Amsterdam met Kishna wordt omgegaan. Volgens hem doet de aanvaller er verstandig aan een andere club te zoeken, maar hij gaat niets forceren.

"De laatste twee maanden was de relatie tussen De Boer en Kishna eigenlijk heel erg goed, maar nu komt dit weer. Het is nog geen druppel, maar de emmer wordt wel vol."

Geen vertrek

Van een vertrek bij Ajax is wat betreft Raiola nog geen sprake. "Er is geen enkele club waar wij mee in onderhandeling zijn. Dat was wat betreft Ricardo ook niet aan de orde. Tot en met gisteren was alles goed."

Het contract van Kishna bij de huidige nummer twee van de eredivisie loopt aan het einde van het volgende seizoen af.

STER reclame