Vreugde bij de spelers van SC Cambuur na de 1-0 van Erik Bakker

Cambuur is thuis Utrecht de baas

SC Cambuur heeft de bittere nasmaak van de 6-1 nederlaag van vorige week bij PEC Zwolle weggespoeld. De Friezen wonnen thuis met 3-1 van FC Utrecht, dat zes dagen na de klinkende 6-2 overwinning op AZ weer met beide benen op de grond staat.

Erik Bakker bracht het sterkere Cambuur na achttien minuten op voorsprong. Hij scoorde vanaf de stip na een overtreding van Christian Kum op Daniël de Ridder.

De thuisclub bleef daarna de betere ploeg, maar toch kwam Utrecht op gelijke hoogte dankzij Edouard Duplan, die profiteerde van zwak verdedigen van Vytautas Andriuskevicius. Amper twee minuten later kwam Cambuur weer verdiend op voorsprong dankzij een bekeken schot van Sander van de Streek uit een voorzet van Furdjel Narsingh.

In het aantrekkelijke vervolg van de eerste helft waren de beste kansen voor Cambuur. De Ridder was het dichtst bij de 3-1, maar hij krulde de bal tegen de paal.

Cambuur houdt stand

Na de pauze nam Utrecht direct het initiatief over en werd de thuisclub teruggedrongen. Timo Letschert kreeg de beste kans op de gelijkmaker, maar zijn vrije trap ging net over.

Pas halverwege de tweede helft liet Cambuur zich aanvallend weer gelden en niet zonder gevaar. Zo werd een kopbal van Mohamed El Makrini van de lijn gehaald door Mark van der Maarel en stopte doelman Robbin Ruiter een schot van Van de Streek.

In de slotfase leek topscorer Bartholomew Ogbeche de wedstrijd op fraaie wijze te beslissen. De Nigeriaan, die terug in de basis was na vorige week bankzitter te zijn geweest, lepelde de bal over doelman Ruiter heen op de lat.

In de extra tijd tekende Mikhael Rosheuvel wel voor de derde Friese treffer. Hij rondde een snelle counter doeltreffend af.