Adnane Tignadouini is uitzinnig na de 1-0 tegen Go Ahead Eagles

NAC wint degradatiekraker in extra tijd

NAC heeft op de valreep gewonnen van Go Ahead Eagles: 1-0. Adnane Tighadouini was in de extra tijd trefzeker, waardoor NAC nu op één punt van de Eagles staat.

De nummers vijftien en zeventien van de eredivisie maakten er een open wedstrijd van, vol fouten aan beide kanten. Go Ahead kreeg al snel twee kansjes. Mawouna Amevor kopte naast en voormalig NAC'er Alex Schalk schoot net naast. Tussendoor schoot Mats Seuntjens voor NAC voorlangs.

NAC heeft overhand

In het vervolg had de thuisploeg licht de overhand. Go Ahead kwam echter amper in de problemen, want voor NAC kreeg alleen Erik Falkenburg nog een kopkans. Aan de andere kant was Sjoerd Overgoor met een geplaatst schot dicht bij succes, maar de bal zeilde net naast.

Ook in de tweede helft nam NAC aanvankelijk het initiatief. Go Ahead stond onder druk en kwam goed weg bij een kans voor Demy de Zeeuw, die de bal van dichtbij echter niet goed raakte. Even later vond Tighadouini doelman Mickey van der Hart op zijn weg.

Gaandeweg de tweede helft kropen de Eagles meer uit hun schulp, maar de bezoekers raakten wel Schalk kwijt. De spits moest geblesseerd het veld verlaten net nadat hij een goede kans gemist had.

Kansen Go Ahead

Toch werd Go Ahead steeds sterker en NAC moest steeds verder terug. De Eagles kregen ook enkele goede kansen. Marnix Kolder stuitte met een schot uit de draai op Ten Rouwelaar, die ook een prima redding in huis had op een schot van Wesley Verhoek.

In de blessuretijd ging het toch nog mis voor de bezoekers. Tighadouini kwam op vanaf links en verraste Van der Hart met een schot in de korte hoek.