NOS SchaatsenAangepast

Knegt derde na twee onderdelen op WK shorttrack

WK shorttrack: finale 500 meter mannen

Na de eerste dag van de WK shorttrack in Moskou bezet Sjinkie Knegt de derde plaats. De Fries won zilver op de 1.500 meter en werd vierde op de 500 meter. Hij heeft de winnaars van beide afstanden voor zich in het klassement: Semen Jelistratov en Wu Dajing.

Op de 500 meter dook Knegt als vierde en laatste de eerste bocht in en die positie wist hij niet te verbeteren. De Chinees Wu prolongeerde zijn wereldtitel, het zilver was voor de Hongaar Sandor Liu en het brons voor de Chinees Han Tianyu.

Drie grote favorieten waren voor de finale al gesneuveld. De Rus Viktor An viel in de kwartfinales en in de halve finales redden de Canadees Charles Hamelin en Jelistratov het niet.

De stand

Het zat Knegt op de eerste WK-dag niet tegen. Hij leek in de halve finales van de 1.500 meter te stranden toen hij als derde over de streep kwam, maar door de diskwalificatie van de duwende Han Tianyu en Samuel Girard ging hij toch door naar de finale.

Daarnaast had de Europees kampioen het geluk dat de concurrentie steken liet vallen. De 25-jarige Knegt haalde als enige van de deelnemers beide finales. Daan Breeuwsma staat voorlopig op de tiende plek, Freek van der Wart is 27ste.

Favoriet An stelt met de achtste plaats in het klassement tot nu toe teleur, na een vijfde plaats op de 1.500 meter en een dertiende op de 500 meter.

De stand na de eerste dag van de WK shorttrack

Knegt is moe

Knegt gaf na de 500 meter toe dat hij behoorlijk moe was van zijn eerdere inspanningen. "Ik kon in de finale meerijden, dat was het enige dat ik in me had. Waar ik normaal toe moet slaan, op de momenten dat de anderen moe worden, werd ik nu zelf ook moe."

En dat was spijtig, want de Nederlander had door het ontbreken van enkele favorieten goede zaken kunnen doen voor het algemeen klassement. "Het schuift nu alleen nog maar meer in elkaar, dus het wordt spannend", sprak Knegt.

Otter: iedereen heeft hetzelfde ijs
Knegt: ik kwam er niet langs

Voor Daan Breeuwsma was de 500 meter afgelopen in de kwartfinales. Hij werd vierde en laatste in zijn heat. Freek van der Wart was al in de series gesneuveld.

Breeuwsma baalt van 500 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl