NOS SchaatsenAangepast

Zilver voor Knegt op 1.500 meter

Wk shorttrack: finale 1.500 meter mannen

Sjinkie Knegt heeft de zilveren medaille gepakt op de 1.500 meter bij de WK shorttrack in Moskou. De Nederlander eindigde na een spannende race nipt achter de Rus Semen Jelistratov. De Canadees Charles Hamelin werd derde.

Met Daan Breeuwsma op gepaste afstand maakten Jelistratov, Knegt, Viktor An, titelverdediger en olympisch kampioen Hamelin en Park Se-yeong er een bloedstollende finale van. Jelistratov nam halverwege de kop over van Hamelin en stond die niet meer af. Knegt zocht in de laatste bocht de buitenkant op, gooide op de finish zijn telescoopbeen nog in de strijd, maar kwam millimeters tekort voor de titel.

Het scheelde niet veel voor Knegt in de finale van de 1.500 meter.

Knegt: ik schoof te laat

Het verschil tussen Knegt en Jelistratov was zo klein dat de Nederlander even dacht dat hij had gewonnen. "Ik dacht het wel een beetje, maar ja, net niet. Ik had iets te veel gegeven in de halve finale. Dat heb ik in de finale wel een beetje moeten bekopen."

Het beroemde 'telescoopbeen' van Knegt kon op de finishlijn uiteindelijk het verschil niet maken. "Ik schoof net te laat", aldus Knegt, die met zijn tweede plaats goede zaken doet voor de allroundtitel. "We gaan zo wel zien wat het waard is op de 500 meter", analyseerde de nuchtere Fries.

Knegt: helaas net niet

Halve finales

Knegt leek in de halve finales te sneuvelen toen hij als derde over de streep kwam. Hij was gehinderd door het nodige duw- en trekwerk tussen Samuel Girard en Han Tianyu en toen die twee gediskwalificeerd werden, was Knegt toch door naar de finale.

Breeuwsma eindigde in zijn halve finale knap als tweede achter Jelistratov en haalde zo voor het eerst in zijn carrière een WK-finale. Daarin kon hij niet mee in het geweld van de favorieten.

Otter dacht dat het goud was

Voor Van der Wart viel in de halve finale het doek. Hij eindigde als vierde in dezelfde heat als Knegt.

Van der Wart: ik moet meer schaatsen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl