NOS Schaatsen

Knegt: An imponeert mij nog niet

Knegt: An imponeert mij nog niet

Sjinkie Knegt is nog niet onder de indruk van Viktor An. De Nederlandse kopman is op de WK shorttrack in Moskou ongeschonden de kwalificaties doorgekomen en komt zaterdag en zondag op alle afstanden in actie. Ook regerend wereldkampioen An kwam probleemloos de kwalificaties door, maar toch is de Rus in de ogen van Knegt niet in goeden doen.

"Ik heb hem een paar keer gezien vandaag. En hij imponeert mij op dit moment nog niet. Ik word niet benauwd van An", zegt Knegt over An. "Ik ben in vorm", voegt de zelfverzekerde Knegt daar aan toe.

"An staat er altijd"

Volgens de coach van An, Sebastien Cros, heeft zijn pupil een slechte voorbereiding gehad. "Hij was geblesseerd en miste de wereldbeker in Dresden. Ik hoop dat het thuispubliek het laatste zetje kan geven om An te laten winnen."

Bondscoach Jeroen Otter wil An hoe dan ook niet afschrijven. "Ik denk dat het publiek echt wat voor die Russen zal doen. Dat hebben wij in Dordrecht meegemaakt met het Europees kampioenschap", zegt hij.

Otter: "Eén ding weet ik wel van Viktor An: als je hem afschrijft, dan heb je jezelf afgeschreven. Die man staat er altijd. Hij zorgt altijd voor verrassingen. Hij is een klasbak, want je bent niet voor niets vijf keer wereldkampioen en zes keer olympisch kampioen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl