Estafettegoud Duitse biatletes

Laura Dahlmeier AFP

Bij de WK biatlon in het Finse Kontiolahti hebben de Duitse dames voor de negende keer de titel op de 4x6 km estafette veroverd. Achter de titelverdediger legden Frankrijk en Italië beslag op het zilver en brons.

Franziska Hildebrand, Franziska Preuss, Vanessa Hinz en Laura Dahlmeier lieten bij hun acht schietbeurten (vier keer staand en vier keer liggend) in totaal zes fouten noteren en finishten in 1.11.54,6. Voor Dahlmeier was het de tweede medaille tijdens deze WK. Ze won eerder zilver op de 10 km achtervolging.      

Habert bezorgt Frankrijk zilver

Nadat Anais Bescond, Enora Latuilliere en Justine Braisaz in actie waren geweest, lag Frankrijk nog vierde. Slotloopster Marie Dorin Habert, die individueel al goud won op de 7,5 km sprint en 10 km achtervolging, bewees vervolgens echter haar klasse. Ze passeerde Rusland en Italië en finishte op ruim een minuut van het Duitse kwartet als tweede. 

Lisa Vittozzi, Karin Oberhofer, Nicole Gontier, Dorothea Wierer, die op de schietplaatsen negen keer in de fout gingen, bezorgden Italië brons. Veelvoudig wereldkampioen Rusland lag bij de derde wissel nog op koers voor zilver, maar werd na te veel fouten bij de laatste schietplaats vierde. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, dat tussen 1984 en 1991 acht keer op rij wereldkampioen werd, veroverde Rusland zes keer goud.  

STER Reclame