Free Press Unlimited heeft de Geuzenpenning gekregen Free Press Unlimited

In de Grote Kerk in Vlaardingen is de Geuzenpenning 2015 uitgereikt aan negen journalisten die verbonden zijn aan Free Press Unlimited. De prijs werd uitgereikt door minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De Geuzenpenning wordt toegekend aan mensen en organisaties die zich inzetten voor mensenrechten, en strijden tegen dictatuur, discriminatie en racisme. 

De journalistenorganisatie Free Press Unlimited probeert betrouwbaar nieuws beschikbaar te maken voor iedereen in landen waar geen persvrijheid is. In ruim veertig landen probeert deze onafhankelijke organisatie door het ondersteunen van lokale mediamensen het nieuws toegankelijk te maken. 

Persvrijheid blijft volgens het bestuur van de Stichting Geuzenpenning voortdurend onder druk staan en noemt als voorbeeld de recente aanslag op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. “Het toont nog eens extra de noodzaak aan van het strijden voor persvrijheid door onder andere Free Press Unlimited.,” aldus de Stichting. 

STER reclame