Minister Plasterk roept iedereen op aanstaande woensdag te gaan stemmen
NOS Nieuws

Plasterk: pak je kans, ga stemmen

De Nederlandse kiezer moet niet de kans voorbij laten gaan om woensdag naar de stembus te gaan. Volgens minister Plasterk van Binnenlandse Zaken maakt het wel degelijk uit of iemand gaat stemmen.

"Als je nu niet gaat stemmen, heb je over de komende twee jaar niets meer te zeggen. Pak die kans", zegt de minister. "Als je niet komt, gaat die stem naar een andere partij waar wel op is gestemd. De zetels moeten toch gevuld worden."

Aanstaande woensdag zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. De Provinciale Statenleden kiezen in mei de nieuwe Eerste Kamer.

Kans

De samenstelling van de Eerste Kamer is van groot belang voor het kabinet Rutte-II. De coalitie heeft er nu al geen meerderheid en de kans bestaat dat ze zelfs met de steun van D66, de ChristenUnie en de SGP zetels tekort gaan komen.

Plasterk wijst op het belang van de "stabiliteit" om steun voor wetten te krijgen. "Voor de samenstelling van de Eerste Kamer is het echt van belang om te stemmen, zo mogelijk op de coalitiepartijen. Maar daar ga ik als minister van Binnenlandse Zaken natuurlijk niet over.

Ontdekking

Plasterk kwam in Brabant onlangs tot een wonderlijke ontdekking. Hij vulde daar een stemwijzer in en kwam uit op de partij Jezus Leeft. "Ik wist niet eens dat die partij bestond." Zijn eigen PvdA was zijn tweede voorkeur.

Plasterk doet oproep naar de stembus te gaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl