ANP
NOS Nieuws

Vergiftigen van honden vermoedelijk broodje aap

Er komen steeds meer aanwijzingen dat er niets klopt van het verhaal dat veel honden met opzet worden vergiftigd. Dierenartsen, de dierenpolitie en hondensportverenigingen in Limburg noemen het een onzinverhaal.

In februari werd melding gemaakt van het vergiftigen van honden in West-Brabant en daarna verspreidde het verhaal zich via sociale en andere media. Onder meer in Almere, Hengelo, Den Haag en Huizen zouden hondenhaters stukjes gebakken spons hebben neergelegd, die uitzetten in de maag van een hond die daaraan kan doodgaan.

In Huizen bleek bij onderzoek al snel dat iemand stukjes van onschuldige sponszwammen uit het bos in de bebouwde kom had neergelegd, mogelijk als grap.

Vuurwerk

In Zuid-Limburg durfden mensen hun hond bijna niet meer uit te laten nadat er witte, kalkachtige schijfjes en bolletjes waren gevonden waar gif in zou zitten.

De politie en dierenartsen onderzochten de bolletjes en zeiden tegen de regionale omroep L1 dat het resten zijn van siervuurwerk, soms nog met kartonresten eraan vast. De vuurwerkhandel bevestigt die lezing.

Bij het analyseren van andere verdachte stukjes die werden gevonden ging het soms om oud brood of om een oude spons die iemand had weggegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl