Kamp doet geen uitspraken over opvolging Opstelten

Minister Kamp van Economische Zaken wil niet zeggen of hij in beeld is om de nieuwe minister van Justitie te worden. "Ik ga daar niet over. En bovendien praat ik alleen maar over mijn eigen portefeuille. Dus ik heb daar niks over te zeggen."

De opvolging van minister Opstelten, die deze week opstapte, is aan premier Rutte en VVD-fractieleider Zijlstra, zegt Kamp. En hij wil het hen niet moeilijker maken door nu al te zeggen of hij al dan niet voor de functie voelt. 

"Ik doe mijn ding, en de premier doet zijn ding. En zo zijn we allebei gelukkig."

Zwaargewicht 

De VVD wil een zwaargewicht op de vrijgekomen post, die tijdelijk door minister Blok voor Wonen wordt waargenomen. Een van de opties zou het doorschuiven van Kamp zijn. 

De VVD'er heeft een lange staat van dienst. Hij heeft al vier ministerschappen op zijn cv staan: Volkshuisvesting, Defensie, Sociale Zaken en Economische Zaken. Hij zegt dat hij op dit moment zijn handen vol heeft aan onder meer de gaswinning in Groningen. 

Volgens Haagse bronnen wordt de opvolger van Opstelten eind volgende week bekendgemaakt. Een naam die ook vaak wordt genoemd, is Jan Kees Wiebenga van de Raad van State. Die laat weten dat hij geen behoefte heeft op de geruchten te reageren. 

STER reclame