Het laten zinken van de Ecolution was vermoedelijk geen kwajongensstreek maar een doelgerichte actie. Dat zei burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen donderdag op basis van het soort vernielingen dat aan het zeilschip van Wubbo Ockels is toegebracht. 

Rehwinkel heeft woensdag al contact gehad met de aangeslagen Ockels om namens het Groningse gemeentebestuur medeleven over te brengen, liet hij weten. De gemeente was nauw betrokken bij de bouw van het innovatieve schip. Rehwinkel doopte het vaartuig.

Het duurzame zeilschip van voormalig astronaut Ockels werd bij een scheepswerf in Groningen zo zwaar beschadigd dat het zonk. Woensdagochtend werd ontdekt dat het schip op de bodem lag. Vanwege de lage waterstand lag de boot nog niet helemaal onder water. Of de Ecolution nog gerepareerd kan worden is niet bekend.

Propellors

De Ecolution heeft vele miljoenen gekost en is uitgerust met de allernieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. Zo kan het schip kan al zeilend, door de propellors onder de boot, energie opwekken die vervolgens wordt opgeslagen in accu's. Ockels wilde met het schip de wereld rond zeilen om aandacht te vragen voor duurzaamheid.

STER reclame