Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn, de oprichters van Blendle
NOS Nieuws

Blendle voegt Amerikaanse kranten toe

Op korte termijn gaat de online kranten- en tijdschriftenkiosk Blendle de drie grootste Amerikaanse kranten toevoegen. Het platform heeft een akkoord bereikt met The New York Times, The Washington Post en The Wall Street Journal.

Wanneer de kranten en losse artikelen voor het eerst te koop zijn, is nog niet bekend. Mede-oprichter Marten Blankesteijn laat weten dat de kranten nog aan het systeem van Blendle moeten worden gekoppeld. Als dat is gebeurd zullen de titels voor iedereen te koop zijn.

Blendle wil uiteindelijk zo veel mogelijk internationale titels in de kiosk aanbieden. Volgens Blankesteijn is er inmiddels "met elke grote uitgeverij die je kunt bedenken contact". Zo is Blendle al langer bezig om Duitse, Franse en Engelse kranten toe te voegen.

Losse artikelen kopen

Blendle verkoopt losse artikelen uit kranten en tijdschriften. Een artikel kost vaak tussen de 20 en 80 cent. De prijs wordt bepaald door de uitgevers.

Op de eigen site van The New York Times zijn per maand tien artikelen gratis te lezen, daarna moet een abonnement worden afgesloten. Bij The Washington Post zijn twintig artikelen gratis. The Wall Street Journal heeft ervoor gekozen slechts een beperkt aantal artikelen, vaak kortere nieuwsberichten, gratis beschikbaar te stellen. Voor de rest moet worden betaald.

Investering

Blendle bestaat in april een jaar en heeft inmiddels 225.000 gebruikers. 20 procent van hen heeft geld gestort in hun 'Blendle-portemonnee', waarmee artikelen worden gekocht. Vorig jaar draaide Blendle 500.000 euro verlies. Blankesteijn verwacht dat het bedrijf pas in 2017 zwarte cijfers zal schrijven.

Vorig jaar investeerden The New York Times en de Duitse uitgever Axel Springer 3 miljoen euro in het jonge bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl