Bilardi zou hier vertrekken om de aanslag te plegen
NOS Nieuws

'Australiër (18) pleegt zelfmoordaanslag in Irak'

Een van de zelfmoordterroristen die gisteren een serie aanslagen pleegden in de Iraakse stad Ramadi, was een 18-jarige jongen uit Australië, meldt IS. Jake Bilardi was vorig jaar naar het Midden-Oosten gereisd om zich aan te sluiten bij de terreurgroep.

Op een foto die IS verspreidde via internet is Bilardi te zien in een gammele bomauto, op weg naar de aanslag. Er gingen gisteren in Ramadi zeker dertien bommen af. Daarbij zouden zeventien mensen om het leven zijn gekomen.

Behalve de Australiër zouden ook terroristen uit België, Rusland, Oezbekistan, Syrië, Egypte en Marokko bommen hebben laten afgaan.

Een foto van Bilardi met andere IS-strijders

Jake Bilardi, in Australische media wel 'Jihadi Jake' genoemd, kocht vorig jaar zomer een enkele reis naar Turkije. Hij zou zijn geradicaliseerd nadat zijn moeder was overleden aan kanker.

In december vertelde hij in een interview met de BBC dat hij graag een zelfmoordaanslag wilde uitvoeren. "Ik wacht nu al een maand, hopelijk gaat het snel gebeuren."

Premier Abbott van Australië kan nog niet bevestigen dat Bilardi inderdaad is omgekomen, maar noemt de berichten erover gruwelijk. "Het laat zien hoe IS goedgelovige jongeren verleidt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl